Gua Sha- An Ancient Scraping Technique

πΊπ‘’π‘Ž π‘†β„Žπ‘Ž 𝑖𝑠 π‘‘β„Žπ‘’ π‘π‘Ÿπ‘Žπ‘π‘‘π‘–π‘π‘’ π‘œπ‘“ 𝑒𝑠𝑖𝑛𝑔 π‘Ž π‘‘π‘œπ‘œπ‘™ π‘‘π‘œ π‘ π‘π‘Ÿπ‘Žπ‘π‘’ π‘‘β„Žπ‘’ π‘ π‘˜π‘–π‘› π‘‘π‘œ π‘Ÿπ‘’π‘™π‘–π‘’π‘£π‘’ π‘π‘Žπ‘–π‘› π‘Žπ‘›π‘‘ π‘‘π‘’π‘›π‘ π‘–π‘œπ‘› 𝑏𝑦 π‘π‘Ÿπ‘œπ‘šπ‘œπ‘‘π‘–π‘›π‘” π‘šπ‘œπ‘£π‘’π‘šπ‘’π‘›π‘‘ π‘œπ‘“ π‘ π‘‘π‘’π‘π‘˜ 𝑄𝑖 π‘Žπ‘›π‘‘ π‘π‘™π‘œπ‘œπ‘‘ π‘π‘–π‘Ÿπ‘π‘’π‘™π‘Žπ‘‘π‘–π‘œπ‘›.

The term “Gua Sha” comes from the chinese word for scraping. “Gua” means to scrape and “sha” the release of tension or energy in the body that can be noticed on the skin as small red dots. This is knowns in the west as Petechiae.
It has been used for centuries throughout Asia to relieve chronic or acute musculoskeletal pain, improve circulation and reduce inflammation, support the immune system, address upper respiratory illnesses, and release tension in areas where there is restricted movement.
When there is tension or injury to the body, Qi can become blocked, therefore causing pain and discomfort. Performing gua sha helps to move stagnated blood and toxins to relieve symptoms and support the healing process. It helps to stimulate an anti-inflammatory and immune response.
Traditional East Asian medicine views blood stasis or stagnation as a cause of pain and illness. Gua Sha is often times used as a diagnostic tool. The sha tells us important information about the body by its location and characteristics.

Β 

πΊπ‘’π‘Ž π‘†β„Žπ‘Ž β„Žπ‘Žπ‘  π‘šπ‘Žπ‘›π‘¦ 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑑𝑠 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑒𝑑𝑖𝑛𝑔:
πŸ”΄π‘…π‘’π‘™π‘–π‘’π‘£π‘–π‘›π‘” π‘π‘Žπ‘–π‘› π‘“π‘Ÿπ‘œπ‘š π‘œπ‘£π‘’π‘Ÿπ‘’π‘ π‘’
πŸ”΄πΌπ‘›π‘’π‘₯π‘π‘™π‘–π‘π‘Žπ‘π‘™π‘’ π‘šπ‘¦π‘œπ‘“π‘Žπ‘ π‘π‘–π‘Žπ‘™ π‘π‘Žπ‘–π‘›
πŸ”΄π΄π‘›π‘‘ π‘π‘Žπ‘–π‘› 𝑑𝑒𝑒 π‘‘π‘œ π‘π‘Žπ‘ π‘‘ π‘–π‘›π‘—π‘’π‘Ÿπ‘–π‘’π‘ 
π‘‡β„Žπ‘’ π‘Ÿπ‘’π‘ π‘’π‘™π‘‘π‘  π‘Žπ‘Ÿπ‘’ π‘Ž π‘”π‘Ÿπ‘’π‘Žπ‘‘ π‘Ÿπ‘’π‘™π‘–π‘’π‘“ π‘“π‘Ÿπ‘œπ‘š π‘π‘Žπ‘–π‘› π‘Žπ‘  π‘‘β„Žπ‘’ π‘‘π‘’π‘›π‘ π‘–π‘œπ‘› π‘Ÿπ‘’π‘™π‘’π‘Žπ‘ π‘’π‘ !

FAQ

Is it painful?
It can be performed very light to deeper depending on the goal of the treatment. However, we always want to keep the comfort of the receiver in mind. While some areas where there is a lot of tension might be uncomfortable, our goal is for it to not be painful.

How long will the marks last?
Depending on the condition of the tissue, marks can last a few days. The quicker they dissipate the better the circulation. Over time as circulation improves the mark skin last less and less.

Are the marks bruises?
NO. The marks are simply indication of Sha being released. A bruise is caused by a blunt trauma/injury to an area therefore causing blood to pull.

Many of our clients have felt the benefits of receiving Gua Sha. You too can feel the results as tension releases!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top